14.3.2010

Ihan voittaja olo!

Oltiin eilen Keken kanssa TSAU:lla tokokokeessa ja tehtiin jopa kaikki liikkeet, vaikka keskeyttäminen oli koko ajan mahdollisuutena mielessä, jos Keke jäätyy. Ei jäätynyt pahasti, vaan pysyi koko ajan toimintakykyisenä, vaikka suurimman osan liikkeistä tekikin tosi matalassa vietissä.

Paikallaanolo 10: ihan rauhallinen ja nousi hyvin ylös ekalla käskyllä, jes!
Seuraaminen 9½: jäi jälkeen yhdessä oikealle käännöksessä, muuten oli tosi hyvä.
Liikkeestä istuminen 9: autoin kädellä hieman.
Luoksetulo 7: tosi hyvä liike, mutta stopissa meni maahan, kun liikkuri sanoi ”käsky”.
Ruutu 0: lähti hyvin ruutuun, muttei uskaltanutkaan mennä ihan loppuun asti ja alkoi haistelemaan maata, eikä siitä sitten enää mitään tullut.
Hyppynouto 9: epäröi tarttumisessa, mutta toi kuitenkin todella varovaisella otteella.
Metalli 0: lähti, muttei tarttunut, keskeytin liikkeen.
Tunnari: kääntyi mun mukana ympäri, koska liikkuri käskytti eri tavalla kun odotin (säännöt muuttuneet, en tiennyt!!), joten oli aika pihalla lähetettäessä, mutta upeasti toi kuitenkin oman. Hienoa työskentelyä ilman mitään valmistelua, että mikä liike on kyseessä.
Kaukot 9: istumaan nousu maasta puolittainen, muuten hyvä, vaikka yritti koko ajan ennakoida.
Kokonaisvaikutelma 10: Keke on niin söpö <3
Yhteensä 242 pistettä ja toinen sija (+pokaali ja ruokaa, jiihaa!)

Eli lopputulos on se, että lisääääää viettiä ja ihan pirusti. Teknisesti koira on paljon taitavampi kuin Tauno voittajassa, mutta se tekemisen riemu puuttuu. Keke menee helposti epävarmaksi, mutta tekee kuitenkin, koska on niin kiltti. Sen pitäs enemmän päräytellä menemään, eikä miettiä niin paljon. Mutta ihan loistavaa on se, että olen saanut sen koulutettua tälle tasolle. Hyppy avosta voittajaan on valtava, voittajassa evl jo kuitenkin häämöttää ihan nurkan takana. Talven aikana olen oppinut Kekestä paljon. Alla lista asioista, joita pitää treenata. Huomaa, ettei mukana ole varsinaisesti yhtään liikettä, sillä kaikki liikkeet on kunnossa.

-Vietin säätely: rauhoittuu nopeasti esim. tunnariin tai kaukoihin, mutta sen jälkeen ei pysty tekemään vietikästä seuraamista tai ruutua.
-Lisää treeniä liikkurin kanssa, ettei ”tottele” muita kuin minua.
-Putkia mukaan tokotreeneihin tai sitten jotain tolppien kiertämistä
-Ruoka kokonaan pois treeneistä, vain olkkaritokosta saa ruokapalkkaa
-Keksi uusia palkkaustapoja noutoon


Kokonaisuutena todella tyytyväinen olo, että uskallettiin aloittaa voittaja, vaikka koira tuntuikin keskeneräiselle. Tästä on hyvä jatkaa, nyt on tosi selkeä suunnitelma mitä tehdään seuraavaksi.